SCAPĂ UȘOR DE FRICA DE ZBOR! – seminar weekend

SCAPĂ UȘOR DE FRICA DE ZBOR!

Cursul premium al României pentru combaterea fricii de zbor

Dacă ești aici, înseamnă cu emoțiile pe care le simți când vine vorba de avion și de zbor ți-au stricat de prea multe ori planurile! Este momentul să redobândești controlul asupra vieții tale, să obții putere și încredere!

De unde provine de fapt frica de zbor? Aviofobia este de-obicei alimentată de alți factori, precum claustrofobia, frica de locuri înalte, de necunoscut, sau chiar fobia socială. Nu vrem să îți provocăm noi fobii, dar sunt mai multe șanse să fii mușcat de un șarpe, să fii lovit de un trăsnet, să cazi din pat sau să te plimbi și să fii rănit, în comparație cu riscul de prăbușire a avionului.

CURSUL DUREAZĂ 2 ZILE ȘI COSTĂ 400 DE EURO

*O grupă trebuie să conțină maxim 10 participanți. Jetav își rezervă dreptul de a amâna cursul dacă nu se înscriu cel puțin 8 persoane.

 

FĂ CUNOȘTINȚĂ CU CEI CARE ÎȚI VOR TRATA FRICA DE ZBOR

Dragoș Pătrașcu

Psiholog specializat în psihologie clinică și consiliere psihologică, cu peste 15 ani experiență. 90% din timp a făcut muncă de teren în toate zonele geografice ale României și a vizitat 26 de țări, pe 4 continente.

Mihaela Năstase

Cabin Crew Training Manager la Academia JETAV. Are o experiență intensivă dobândită în sectorul capitalului uman, în mediul antreprenorial și în aviație. Cu o experiență de peste 10 ani în departamentul Cabin Crew, s-a făcut remarcată prin abilitățile interpersonale excelente.

Alexandru Geică

Head of Training la Academia JETAV. Vine cu o experiență de peste 6700 ore de zbor cu BOEING 737 (1500 ore ca Instructor). Din 2014 este pilot Comandant Air Bucharest BOEING 737 iar din 2015 este Instructor – TRI AIR BUCHAREST BOEING 737.

 

PROGRAM

ZIUA I – Durată aproximativă: 6 ore (3 cu psihologul, 3 cu instructorii)

 • Prezentare psiholog si scopul întâlnirii cu acesta
 • Prezentare noțiuni generale despre frica
 • De unde provine frica si de ce persista (I)
 • Pauza – gustări, aer curat pe terasă, networking
 • De unde provine frica si de ce persista (II)
 • Rolul gândirii in frica
 • Pauza – gustări, aer curat pe terasă, networking
 • Teste + teme pentru acasa
 • Set de reguli antifobie

ZIUA II – Durată aproximativă: 3 ore

 • Recapitulare
 • Verificare si discutare teme si raspunsuri
 • Pauza – gustări, aer curat pe terasă, networking
 • Cei 4 R –Reacția/Respirația/Relaxarea/Repetarea
 • Pauza – gustări, aer curat pe terasă, networking
 • Continuare cei 4 R , Discuții libere + întrebări

ZIUA III – Durată aproximativă: 2 ore

 • Practică în simulatorul de zbor B737 – vei beneficia și în acest caz de susținere și consiliere din partea unui pilot specializat, care va fi alături de tine pe parcursul întregii experiențe

 

STAGII DE COMBATERE A FRICII

 • Discuțiile cu psihologul – sunt primul pas pe care trebuie să-l parcurgi. Vom discuta despre nivelele de anxietate și despre tehnici de redobândire a controlului. Să înțelegi natura fricilor tale înseamnă o primă victorie și un plus de încredere în forțele proprii și în lumea înconjurătoare.
 • Lecțiile despre aviație – „un om informat este un om puternic”. Vei primi detalii despre absolut orice aspect al zborului care te neliniștește. Vei învăța cum funcționează, și mai ales cu câtă precizie funcționează totul, de la echipajul de cabină, precum și de la piloți. Vei afla lucruri extrem de utile, care-ți vor schimba complet viziunea, precum faptul că, și dacă toate motoarele unui avion ar ceda brusc, acesta ar putea să mai planeze peste 100 de kilometri.
 • Practica și testarea – odată ce devii confortabil cu noțiunile, vom trece la ultima parte și vom lucra activ la combaterea fricii de zbor, prin exerciții practice în simulatorul de zbor Boeing 737. Vei trece prin diverse scenarii, alături de un instructor de zbor. (30 min briefing + 1 oră jumate zbor cap-coadă & 1 sau 2 proceduri de urgență).

*Pentru practica la simulator ai la dispoziție o lună să-ți programezi sesiunea individuală.

 

ÎNCEPE SĂ ZBORI CU ÎNCREDERE!

Relaxează-te, ia-o ușor și bucură-te de priveliște!

 

FAQ & STATISTICI

 • Ce se întâmplă dacă ușa avionului se deschide în timpul zborului?

Acest lucru este imposibil, contrar multor scenarii hollywoodiene. Este practic imposibil să deschideți oricare dintre ușile cabinei, în timp ce avionul se află în aer, datorită presiunii interioare care este mai mare decât cea din afara avionului.

 • Care e cel mai sigur loc in avion?

Toate locurile sunt sigure. Totuși, turbulențele se simt mai tare în spatele avionului. Dacă vrei o călătorie lină, alege un loc lângă aripi.

 • Bagajele mai voluminoase îngreunează zborul?

Nu. Călătorii și bagajele lor reprezintă doar 5-10% din greutatea avionului. Greutatea bagajelor se află înainte de îmbarcare iar media greutății pasagerilor e aproximată de către cabin crew.

 • E periculos să zbori în timpul unei furtuni?

Nu este periculos să zbori, dar e periculos să aterizezi, din cauza unui fenomen numit “downburst”, ce face aerul să coboare, lovind solul.

 • Care sunt cele mai periculoase faze ale zborului?

Avem trei faze critice ale zborului – decolarea, apropierea și aterizarea – care însumează doar 7% din totalul zborului, dar în timpul cărora se întâmplă 80% dintre situațiile de urgență de la bord.

~~~

Statistic, probabilitatea unui accident cu victime este de 9.4 ori mai mare în cazul unui drum cu mașina, decât a unei călătorii cu avionul.

In 2018 au avut loc in jur de 37.800.000 de zboruri, ceea ce înseamnă un raport de un accident aviatic mortal la 2,54 milioane de zboruri.

Anul 2017 fusese cel mai sigur pentru transporturile aeriene mondiale din 1946, cu un total de zece accidente ale unor avioane de pasageri, care s-au soldat cu 44 de morți. Potrivit ASN, statisticile arata ca 2018 a fost al treilea cel mai sigur an in privința numărului de accidente mortale.

O analiza realizata pentru perioada 1983-2000 a arătat ca accidentele de avion înregistrează rate mari ale supraviețuirii: intre 81% si 100% dintre persoanele aflate la bord supraviețuiesc.

Turbulențele: apărute în timpul zborului sunt, de asemenea, motiv de panică în rândul aerofobilor.

Însă trebuie știut că acestea sunt perfect normale și apar atunci când avionul ia altitudine sau scade în altitudine, deci presiunea atmosferică se modifică. Când ești în aer și avionul se zgâlțâie, este ușor să îți imaginezi că în curând se va prăbuși. Realitatea este că siguranța aeronavei nu este periclitată de turbulențe. „Avioanele sunt construite pentru a primi o  cantitate semnificativă de «pedeapsă»”.

Gradul de intensitate al acestora nu este deloc crescut, ci mai degrabă se simt ca și când ai merge cu mașina pe un drum accidentat. Rareori se întâmplă ca turbulențele să cauzeze pasagerilor răni, cauzate în principal de ne purtarea centurii de siguranță. Mai multe companii aeriene testează tehnologii care ar putea elimina complet turbulențele. Acestea implică lasere ultraviolete care transmit pulsații în aer.

 

“The moment you doubt whether you can fly, you cease for ever to be able to do it.” – Peter Pan